Izvor:
02.06.2016 u 18:49
0

ONI ĆE SE SVAKODNEVNO SUČELJAVATI: Ovo će biti ŠEFOVI POSLANIČKIH KLUBOVA

U Skupštini Srbije je uoči sutrašnje konstitutivne sednice republičkog parlamenta gotovo pri kraju formiranje poslaničkih klubova, a najveći poslanički klub – SNS predvodiće Aleksandar Martinović. Kako je Tanjugu rečeno, šef naprednjaka u republičkom parlamentu biće Martinović, a zamenjivaće ga Aleksandar Marković.

U SPS kažu da će odluku o tome ko će biti šef poslaničkog kluba doneti sutra, nakon konstituisanja parlamenta, dok su radikali danas obelodanili da će im klub, očekivano, voditi Vojislav Šešelj, a njegov zamenik će biti Nemanja Šarović.

Poslanike DS u Skupštini voditi lider stranke Bojan Pajtić, a još nije odlučeno ko će biti njegov zamenik, rekao je Tanjugu funkcioner Balša Božović.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović biće i šef poslaničkog kluba, a večeras bi trebalo da bude doneta odluka ko će biti njegov zamenik, rekao je za Tanjug potpredsednik pokreta Dušan Pavlović.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić potvrdila je za Tanjug da će ona biti na čelu poslanika te stranke, a da će njen zamenik biti Milan Lapčević. Predsedništvo Dveri donelo je odluku da ih u parlamentu vodi Boško Obradović, a menjaće ga Srđan Nogo.

Marko Ðurišić iz SDS za Tanjug kaže da još nije odlučeno da li će koalicija SDS-LDP-LSV imati zajednički poslanički klub, ali dodaje da će u svakom slučaju on biti šef poslanika SDS.

I u LDP za Tanjug kažu da će sve odluke o formiranju poslaničkog kluba, doneti sutra, posle konstitutivne sednice.

U SDPS, kako stvari stoje, neće biti izmena u odnosu na prošli saziv, pa će poslanički klub voditi Milorad Mijatović.

Zajednički poslanički klub u novom sazivu parlamenta imaće SVM i Partija za demokratsko delovanje, a njime će rukovoditi Balint Pastor. Pastor je za Tanjug rekao da će njegov zamenik biti Fatmir Hasani.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter