Izvor:
15.05.2017 u 15:19
0

VUČIĆ U KINI: Jata ptica mogu da pobede i oluju!

– Srbija je od početka podržala inicijativu "Jedan pojas – jedan put" i glavne reči kojima bi mi opisali ovu inicijativu su povezanost i veza, a kad to kažem mislim na nove infrastrukturne projekte, aerodorome, mostove, i kako da uspostavimo bolje odnose između naših zemalja – rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na Okruglom stolu lidera u Pekingu.
Na okruglom stolu lidera, u okviru Foruma Pojas i put za međunarodnu saradnju, Vučić se obratio šefovima držzava i vlada 28 zemalja i tri šefa međunarodnih organizacija.
– Ova inicijativa je projekat mira i tolerancije. Odnosi među ljudima su najvažniji i moramo češće da razmenjujemo posete, uspostavljamo bolje veze, a naši parlamentarci takođe treba češće da putuju – rekao je premijer i izabrani predsednik Srbije na skupu pod pokroviteljstvom predsednika Kine Si Ðinpinga.
Vučić je rekao da je ovaj forum omogućio učesnicima da se bolje upoznaju:
– Ima puno prostora za unapređenje saradnje naših akademija umetnosti, privrednih komora, medija. . . moramo da unapredimo poslovne veze.
Zato je, istakao je srpski lider, jako važno da investiramo u jačanje veza među ljudima, jačanje veza i u inovacionim tehnologijama, da razmenjujemo ideje, da poštujemo različitosti…
– Danas u moderno doba zavisimo jedni od drugih i ne mozemo ljude da razlikujemo po religijama, kulturama – dodao je Vučić.
Na kraju govora, citirao je predsednika Kine:
– Zaključiću rečenicom koju sam jutros od Vas čuo, predsedniče Si: ''Jata ptica mogu da pobede i oluju, ali nema ptice koja to može da uradi sama – rekao je premijer Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/allnews24eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter