Izvor:
16.05.2017 u 14:39
0

Tači opet provocira: TEK ĆEMO DA PIŠEMO ISTORIJU KOSOVA!

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da postoji mogućnost ponovnog pisanja istorije, i to, kako navodi, "na osnovu objektivnosti i naučne tačnosti".

"Još se smatra da se može uciniti više da se razluči potpuna istina i doprinos i uloga Kosova u nezavisnosti Albanije, ulozi Kosova u periodu izmedu dva svetska rata", rekao je Tači u Prištini, na obeležavanju 50. godišnjice osnivanja istorijskog Instituta "Ali Hadri".

"Kosovo je sada demokratska zemlja i sve prepreke i ideološke obaveze pisanja istorije po porudžbini su završene jednom zauvek", kazao je Tači, objavljeno je na njegovoj zvaničnoj internet stranici.

On je pozvao da se ne deformiše prošlost i istakao da "treba da se prevaziđe i stav nekih stranih istoricara koji su upravo politicki agenti, razlicitih katedri, koje apriori pripremaju nove istraživace i savetuju ih da se ne zasnivaju 100 posto na albanskim istoriografskim izvorima".

"Oni otvaraju razlicite ideje, razlicite teze, koje su u potpunosti dezinformacija, od Skenderbega do današnjih dana istorije albanskog naroda", smatra Tači.

Obećavajući podršku kosovskih institucija, kako kaže, istini i istoriji albanskog naroda, Tači je rekao da albanski narod zaslužuje da se kaže istina bez politickog, ideološkog ili regionalnog uticaja.
"To je bogata istorija, slavna, istorija koja zaslužuje da se kaže istina i samo istina, bez ideologije, bez politickih uticaja, bez regionalnih uticaja, o istoriji uopšteno, ali i o licnostima koje su težile oslobođenju Kosova, tome da Kosovo učini nezavisnim, stvaranju Albanije i albanskog naroda", zaključio je Tači.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter