Izvor:
16.05.2017 u 15:10
0

VUČIĆ:Dogovorena saradnja sa kineskom provincijom Hbei!

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima u Tangšanu posle sastanka sa guvernerom provincije Hbei, u kojoj živi 74 miliona stanovnika, Su Chinom, rekao da su razgovarali o saradnji iznoseći podatak da ta provincija ima BDP od 500 milijardi dolara, što je mnogostruko više nego Srbija.
Razmatrali smo različite vrste saradnje i dogovorili da i u drugim oblastima društvenog života tu saradnju sa Hbei upotpunimo, rekao je Vučić.
– Zamolio sam Su China da sa svojim timom i predstavnicima Komunističke partije posete Srbiju i u okviru inicijative Jedan pojas – jedan put, koju je ustanovio predsednik Kine, a mi se sa najvećim zadovoljstvom i ponosom priključili, napravimo još boljih programa i ideja – preneo je premijer.
On je istakao da je u razgovorima potvrđeno iskreno prijateljstvo i izrazio uverenje da je pred nama dobra budućnost, da još mogo dobrih i važnih stvari možemo da uradimo za provinciju Hbei, Srbiju i prijateljstvo srpskog i kineskog naroda.
– I kao premijer i novoizabrani predsednik Srbije, nikada nigde, ni na jednom mestu na kugli zemljaskoj, a ceo svet sam obišao predstavljajući svoju zemlju, i kao njen predstavnik, nisam bio na tako srdačan i gostoljubiv način dočekan kao što je slučaj u Tangšanu – zaključio je Vučić.
Vučić je naznačio i da je zahvaljujući inicijativi predsednika Kine Si Ðinpinga i kompanije Hbis, železara u Smederevu na najboljem putu.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter