Izvor:
16.05.2017 u 18:17
0

Rusi upozoravaju: VELIKA ALBANIJA POČINJE 11. JUNA!

Ruski portal Izvestija.ru objavio je tekst u kojem se tvrdi da će već u junu početi stvaranje "Velike Albanije"! U tekstu se tvrdi da će posle vanrednih izbora 11. juna na vlast u Prištini doći ekstremni nacionalisti koji će započeti u praksi realizaciju ovog projekta, a u čemu će glavnu ulogu imati nedavno oslobođeni zločinaca Ramuš Haradinaj!

Ruski portal ističe da predizborna istraživanja predviđaju pobedu ekstremnog nacionalističkog pokreta "Samoopredeljenje", koji se otvoreno zalaže za održavanje referenduma o ujedinjenju Kosova i Albanije.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA.jpg?m=1487857831
Prema tvrdnjama "Izvestije" značajnu funkciju u novoj vladi može dobiti upravo Haradinaj. Podsetimo, prištinski mediji su ga već spominjali čak i kao budućeg premijera Kosova!

Zanimljivo je da su upravo na tu temu, prema pisanju domaćih medija, u Kini juče razgovarali srpski premijer Aleksandar Vučić i Vladamir Putin.

Ruski portal objašnjava da je stranka "Samoopredeljenje" jedan od glavnih favorita za pobedu na prevremenim izborima na Kosovu, uz opasku da politički program te partije sadrži direktan poziv na ujedinjenje Kosova sa Albanijom i referendum o tom pitanju.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vucic-putin.jpg?m=1488153082
– Ako su predizborne prognoze tačne, naša stranka će pobediti na izborima i odlučivaće o tome ko će biti novi premijer. Naš glavni kandidat je bivši predsednik pokreta Albin Kurti – rekao je za Izvestiju, šef pres službe Samoopredeljenja.

Stručnjaci veruju, piše Izvestija, da će nakon izbora vlast u Prištini formirati radikalni nacionalisti čiju politiku stvaranja "velike Albanije podržava Zapad, koji ima za cilj slabljenje pozicije zemalja u regionu koje žele da vode nezavisnu spoljnu politiku. Tu se pre svega misli na Srbiju koja odbija da uđe u NATO i koja tesno sarađuje sa Rusijom u političkoj, ekonomskoj i vojnoj sferi.

Haradinaj je pre nekoliko dana otvoreno najavio pisanje novog "Ustava Kosova" po kojem bi se Kosovo prostiralo čak do Niša. Istovremeno, iz Tirane je proteklih mesec dana više puta najavljivano ujedinjenje Albanaca kao i stvaranje Velike Albanije, a slične ocene čule su se i od albanskih lidera sa juga Srbije.

Zapad u panici zbog Rusije na Balkanu

Rusija je pokušavala da spreči zemlje Zapadnog Balkana da se pridruže NATO i Evropskoj uniji, tvrdi zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji, koji boravi u poseti Tirani, piše prištinski Koha ditore.
Prema njegovim rečima, Moskva bi više volela da vidi "Balkan bliži Rusiji" ili bar u neutralnoj poziciji, kako bi ostvarila maksimalan uticaj u regionu.
"Nijedna treća zemlja ne bi trebalo da ima pravo veta o tome da li bi Albanija trebalo da se priključi EU ili da li bi Crna Gora trebalo da postane članica NATO, niti da li bi BiH trebalo da se pridruži EU ili NATO", rekao je Ji.
Ji je juče stigao u Tiranu, u poslednjem naporu da se reši politička kriza u Albaniji, gde opozicija traži formiranje tehničke vlade kako bi se osigurali slobodni i fer izbori sledećeg meseca.
On je u Tiranu doputovao kako bi pokušao da ubedi premijera Albanije Edija Ramu i opozicionog lidera iz Demokratske stranke Ljuljzima Bašu da dođu do kompromisa uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 18. jun.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter