Izvor:
17.05.2017 u 18:30
0

EU ZADOVOLJNA PRO-ALBANSKOM VLADOM U MAKEDONIJI!

Evropska unija pozdravila je danas odluku makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova da mandat za sastav nove vlade preda lideru SDSM Zoranu Zaevu, što su evropski zvaničnici ocenili kao važan korak u procesu formiranja makedonske vlade.

U zajedničkom saopštenju visoke predstavnica EU Federike Mogerini i evropskog komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana je izražena nada da će ovaj konstruktivni duh nastaviti da preovlađuje kako bi zemlja mogla da konačno izađe iz političke krize.

"Očekujemo sada brzo formiranje vlade koja ce biti posvećena kompletnoj primeni Dogovora iz Pržina i hitnih reformskih prioriteta", navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali sve paralmentarne stranke u Makedoniji da podele ostave po strane I da rade na zajednickoj reformskoj agendi i vrate zemlju na put evroatlanskih integracija. "To je ono što narod želi i zaslužuje", poručili su Mogerinijeva i Han.

Oni su izrazili spremnost da pomognu novoj vladi u Skoplju u naporima usmerenim ka reformskoj politici u zemlji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter