Izvor:
17.05.2017 u 19:54
0

SKANDALOZNO: MUSLIJU TUŽI SRBIJU STRAZBURU ZBOG „DISKRIMINACIJE“!

Nacionalni Savet Albanaca se obratio Upravnom sudu u Beogradu, spor prenose i na međunarodnu scenu. Tvrde da iz državne kase ne dobijaju novca koliko im pripada i traže novi obračun

Nezadovoljna sumom koju dobijaju iz kase Srbije, Nacionalni savet Albanaca tužio je državu Upravnom sudu u Beogradu. Njihov predsednik Jonuz Musliju, koji se nedavno pridružio pretnjama iz Tirane i Prištine oko stvaranja "velike Albanije", sprema i pismo članicama EU i sudu u Strazburu kako bi se požalio na "diskriminaciju".

U Upravnom sudu kažu, za "Novosti", da je tužba Nacionalnog saveta Albanaca u pripremnom postupku i da će, nakon kompletiranja spisa, predmet rešiti u razumnom roku. A oni tužbom traže da se poništi rešenje Vladine kancelarije za ljudska i manjinska prava o određivanju 13.226.019 dinara za njegov rad u 2017.

Žale se da im je Kancelarija visinu prihoda obračunala na osnovu popisa stanovništva iz 2011, prema kojem u Srbiji živi 5.809 Albanaca. Tvrde da je njihov broj daleko veći, smatraju da im je dodeljeno manje novca nego što im po zakonu pripada i ukazuju na to da je politička odluka albanskih partijskih vođa bila da se popis bojkotuje.

Direktorka Kancelarije Suzana Paunović objašnjava da je uredbom Vlade, na osnovu koje se određuje iznos za rad saveta, propisano da se broj pripadnika nacionalne manjine utvrđuje prema rezultatima poslednjeg popisa stanovništva:

Ona kaže da su za Savet, na čijem je čelu Musliju, od 2012. do 2016. iz budžeta Srbije izdvojena 68.328.803 dinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter