Izvor:
17.05.2017 u 20:38
0

DAČIĆ KRITIKUJE ZAEVA: Upućene uvrede srpskom rukovodstvu svakako će uticati na naše bilateralne odnose!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić optužio je mandatara za sastav nove makedonske vlade i lidera socijaldemokrata Zorana Zaeva da svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja, te da će ubuduće odnos vlasti Srbije prema vlasti u Makedoniji biti recipročna.

"Uvrede koje (Zaev) upućuje srpskom rukovodstvu će svakako uticati na naše bilateralne odnose", poručio je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Srbija se, istakao je Dačić, ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zajeva su upravo u suprotnom tonu.

"Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti reciprocan njihovom odnosu prema Srbiji“, naveo je Dačić.

Zaev je, naime, ranije rekao da Srbijom rukovodi nacionalističko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji sebe deklariše kao lidera u regionu, a u najnovijem intervjuu za beogradsku N1 tv, mandatar za sastav nove makedonske vlade je rekao da mu je neprijatno da sluša kako Vučić u svakom svom nastupu govori o "makedonskom scenariju".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/bum, Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter