Izvor:
18.05.2017 u 15:33
0

VULIN ODBRUSIO USTAŠAMA: „Niko vas se ne plaši“!

Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je danas da se ne boji pretnji hrvatskih branitelja koje nisu uplašile ni njega ni srpski narod i da će uvek svodčiti istinu da je „Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je pevač Marko Perković Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića."
Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnelo je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv ministra Vulina za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.
Predsednik tog udruženja Mladen Pavković, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, smatra da su izjave ministra o Blajburgui Tompsonu skandalozne.
Komentarišući krivičnu prijavu koju je, kako je saopšteno, Udrženje branitelja Domovinskog rata 91. podnelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, ministar Vulin kaže da su mu do sada pretili progonom, smrću, a sada i sudovima.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/blajburg%202-01.jpg?m=1494663079
„Zbog istine kojoj svedočimo o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi pretili razni sledbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja. Pretili su mi progonom, smrću, sada i sudovima. Istina koju svedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svetskom i proteranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga da povrede. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spreči da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove“, navdi se u pisanoj izjavi Vulina dostavljenoj medijima.
Ministar Vulin je poručio da svi oni koji mu prete smrću, progonom i sudovima, moraju da znaju da nisu uplašili, kako kaže, njegov narod, njegove pretke i da samim tim nikada neće uplašiti ni njega.
Naglašava da će svedočiti istinu koju je rekao, da je „Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića.“
„Niste me uplašili“, poručio je ministar Vulin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter