Izvor:
18.05.2017 u 15:57
0

Počelo stvaranje “ Velike Albanije“: VILIJAM VOKER STIGAO U PRIŠTINU!

Bivsi šef misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker koji je zbog svojih izjava o velikoj Albaniji bio pominjan i na poslednjoj sednici SB UN, odmarao se juče u fotelji jednog prištinskog hotela, prenose lokani mediji.
Vilijam Voker, nedavno je izašao u javnost sa tezom da će pomoći stvaranje Velike Albanije. Nakon toga, pre dva dana, ministarka pravde Nela Kuburović je na sednici UN ukazala da je na KiM sve počelo od laži koje su plasirali ljudi poput Vilijama Vokera, "koji danas čak ni ne krije svoje velikoalbanske ambicije i projekte, a poznato je da se protivi i Specijalnom sudu koji treba da procesuira zlodela počinjena od strane tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" (OVK)".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA-01.jpg?m=1492765637
Na Vokeru izjavu da ima projekat za "ujedinjenje Albanaca u Albaniji na Kosovu, ali i u dijaspori" reagovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić istakavši da će "Srbija na svakom mestu i na svakom nivou iznositi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na Kosovu i Metohiji, već borba protiv Srbije i stvaranje 'velike Albanije'".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Voker%2C%20Olbrajt%20i%20Ahtisari.jpg?m=1494326500

Voker se pojavio u balkanskom političkom životu prvi put posle 1999. godine, u istom trenutku kada su je iz Prištine najavlili da će kao savetnike za preogovre sa Beogradom angažovati Martija Ahtisarija i Medlin Olbrajt.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/haradinaj.jpg?m=1493301042

Podsetimo, ruski portal Izvestija pre dva dana je objavio da 11. juna, odmah posle kosovskih parlamentarnih izbora, počinje stvaranje "Velike Albanije", a kao ključni čovek pominje se Ramuš Haradinaj, ratni zločinac viđen kao glavni kandidat za budućeg "premijera Kosova".

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter