Izvor:
18.05.2017 u 17:19
0

NA RAPORT KOD MOGERINIJEVE: Premijeri zapadnog Balkana na nezvaničnom sastanku zbog zaoštravanja situacije u regionu!

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini pozvala je šestoricu premijera sa Zapadnog Balkana 24. maja u Brisel na razgovor o najnovijim zbivanjima.

Na nezvaničnu radnu večeru kod visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku pozvani su premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

Maja Kocijančič, predstavnica za štampu Federike Mogerini kazala je da je tema sastanka da se "zajednički sagleda kako dalje ići napred".

Ova nezvanična razmena mišljenja se, po njenim rečima, takođe nadovezuje na posetu visoke predstavnice EU Federike Mogerini zemljama Zapadnog Balkana u martu ove godine.

Posle ove posete regionu i izveštaja Federike Mogerini šefovi diplomatija i lideri EU su ocenili da se opasno zaoštrava situacija na Zapadnom Balkanu i zatražili da čelnici vlasti i političari u regionu prestanu da šalju zapaljive poruke koje ugrožavaju stabilnost i saradnju.

Izvor: Beta

Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter