Izvor:
18.05.2017 u 19:27
0

DODIK: Zašto hrvatski branitelji ne tuže austrijska udruženja, a tuže Vulina?!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da krivična prijava, koju je hrvatsko "Udruženje branitelja domovinskog rata 91" podnelo protiv ministra u Vladi Srbije Aleksandra Vulina nije ništa drugo nego pokušaj ućutkivanja svih onih koji bi skup u Blajburgu okvalifikovali onako kakav jeste, a ne kako se predstavlja u javnosti.

Komentarišući podnošenje krivične prijave Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije protiv Vulina zbog njegove izjave da je skup u Blajburgu, održan 13. maja, "najveći skup fašista i neonacista u Evropi" koji se sprovodi "pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora", Dodik je istakao da Vulin nije rekao ništa što ne misli sav normalan i civilizovan svet koji baštini ideje antifašizma.

– Zašto nisu pokrenuli postupak protiv desetine austrijskih udruženja koja su tražila od austrijskih vlasti da se zabrani održavanje skupa u Blajburgu jer promoviše nacističke i fašističke ideje – upitao je predsjednik Srpske.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter