Izvor:
19.05.2017 u 22:48
0

SAD SE UPLAŠILE RUSKOG ORUŽJA U SRBIJI: Očekuje se Trampov sledeći potez!

Ostaje da se vidi da li će američka politika prema Balkanu biti promenjena, kažu vašingtonski analitičari, dodajući da u poslednjih par meseci nije primećeno da je Vašington obratio pažnju na region.

Nedavno povećanje prodaje i transfera ruskog oružja Srbiji deo je strategije Rusije s ciljem da destabilizuje region kako bi pojačala svoj uticaj na tom području, smatra Pol Švarc, viši saradnik za Rusiju i Evroaziju pri američkom Centru za strateške i međunarodne studije.

Istovremeno, Majkl Karpenter, spoljnopolitički savetnik bivšeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, ističe da “remetilački uticaj Moskve otežava odnos NATO i EU prema regionu” i slabi obe te institucije što je, kako kaže, primarni cilj ruske spoljne politike.

On kaže da ostaje da se vidi da li će američka politika prema Balkanu biti promenjena dodajući da u poslednjih par meseci nije primećeno da je Vašington obratio pažnju na region.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter