Izvor:
20.05.2017 u 18:14
0

VULIN UPOZORAVA: Ideja velike Albanije mora ozbiljno da se shvati!

Politika i retorika premijera Aleksandra Vučića i sve što je Srbija radila bili su usmereni ka stabilnosti čitavog regiona i pokušaju da se pomogne drugim zemljama i da shvate da u Srbiji nemaju protivnika već saveznika, rekao je ministar za rad Aleksandara Vulin.

– Nažalost, mislim da politika premijera Vučića često ne nailazi sa druge strane na podršku i veoma retko nailazi na iskren odgovor – rekao je Vulin gostujući na jednoj televiziji.

Ministar se zapitao kako bi izgledao predstojeći sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana 24. maja u Briselu da ne dođe Vučić i da li bi imalo smisla bez njega praviti taj skup.

– Bez Srbije nema mira ni stabilnosti. Vreme je da to nauče i da počnu da poštuju Srbiju, da shvate da Srbiju vode ozbiljni ljudi, da je vodi čovek koji je dobio 56 odsto glasova i iza koga stoji njegov narod – naglasio je Vulin.


Kako kaže, "beskrajno mu je žao" što jedina politička izjava koju je dao budući predsednik vlade Makedonije Zoran Zaev su napadi na Srbiju i predsednika VUčića.

– Gde je to Vučić rekao nešto loše o Makedoniji i makedonskom narodu. Nijedan jedini put – naglasio je Vulin i dodao da bi makedonski političari trebalo da vode računa da budu bliži sa Srbijom, jer Srbija je neko ko poštuje makedonsku samostalnost.

On kaže da se ideja velike Albanije mora ozbiljno shvatiti, jer velika Albanija ne pogađa samo Srbiju, već i Makedoniju, Grčku, Crnu Goru.

Govoreći o Ramušu Haradinaju i mogućnosti da on bude premijer Kosova i učestvuje u pregovorima sa Beogradom, Vulin kaže da je za Srbiju veliko opterećenje sve što ne vodi dogovoru i otopljavanju odnosa.

– To se planski radi, jer se zna da je on za nas neprihvatljiv. Ramuš Haradinaj nije na slobodi zato što je nevin, već zato što su svi svedoci ubijeni – naglasio je ministar.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter