Izvor:
23.05.2017 u 15:13
0

PATRIJARH ĆE OSVEŠTATI TOMINU CRKVU U BAJČETINI: Nikolić se 27. maja na duhovni način oprašta od državničke funkcije!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić oprostiće se na duhovni način od svoje državničke funkcije, kao ktitor crkve posvećene Svetom Dimitriju koja će u Bajčetini biti osveštana u subotu 27. maja, kada naša crkva slavi mučenike Isidora i Maksima.

Svečanost povodom osveštanja hrama počeće u devet sati, a prisustvovaće joj i episkop šumadijski Jovan i patrijarh srpski Irinej.

Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji parkinga i crkvene porte u kojoj se nalazi konak i letnjikovac.

Sva crkva je u mermeru, a vladičinski tron ispred olatra urađen je u makedonskom kamenu i zlatnom oniksu iz Arizone koji je dar naše dijaspore. Mozaici su majstroski rad Miroslava Lazovića, profesora Fakulteta bezbednosti kome su pomagali njegovi studenti.

Bajčetina je selo na obroncima Gledićkih planina, 15 kilometara od Kragujevca, odakle potiče predsednik Srbije. Tamo ima kuću i imanje.

Inače, crkva u Bajčetini biće predata na upravljanje Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Telegraf.rs/Politika

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter