Izvor:
23.05.2017 u 18:02
0

MLADIĆEVO ZDRAVLJE DRAMATIČNO: Advokati ponovo traže lečenje u Rusiji, tužilaštvo protiv!

Odbrana nekadašnjeg generala VRS Ratka Mladića podnela je danas žalbu na odluku kojom je sudsko veće odbilo da Mladića pusti na privremenu slobodu radi lečenja u Rusiji.
U svojoj žalbi Mladićev advoakt Branko Lukić zatražio je od Žalbenog veća tribuinala da preinači odluku sudskog veća i pusti Mladića na privremenu slobodu.
Odbrana Mladića traži hitnu dozvolu da mu se omogući lečenje u Rusiji, jer je, kako tvrde Mladićevi branioci, zdravstveno stanje drastično pogoršalo u pritvoru, te da je to jedini razuman i human način koji može da osigura da on živ dočeka prvostepenu presudu.
Svoj zahtev potkrepili su medicinskom dokumentacijom i mišljenjima brojnih stručnjaka, kao i garancijama ruske ambasade u Holandiji da će u Rusiji biti poštovani svi uslovi koje u slučaju odobrenja lečenja postavi Tribunal, kao i da će Mladiću biti zagarantovana lična bezbednost.

Tužilaštvo Haškog tribunala uspotivilo se zahtevu Mladićevih branilaca, jer smatra da Mladić ne ispunjava uslove za lečenje na privremenoj slobodi budući da je bio u višegodišnjem bekstvu tokom kojeg mu je, prema navodima tužilaštva, zdravstveno stanje veoma narušilo, dok u pritvoru tribunala sada ima adekvatnan lekarski tretman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter