Izvor:
23.05.2017 u 19:40
0

GAŠIĆ: ZAMRZNUO SAM ČLANSTVO U SNS ZBOG BIA!

Novi šef Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić rekao je da je zamrzao članstvo u SNS, kako bi se njegovo imenovanje obavilo po zakonu.

– To je stranka koju najviše volim, iza mene je sedam godina prelepog rada u velikoj porodici od 750.000 ljudi, ali zbog svega ovoga, zamrzao sam članstvo u Predsedništvu, želimo da sve bude po zakonu – rekao je Gašić za jednu televiziju.

Kako je bivši ministar odbrane rekao, velika mu je čast što može da služi zemlji, ali i da "pomogne svom velikom prijatelju premijeru i novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću".

Na pitanje kako odgovara na kritike da nije stručan za mesto šefa BIA i da je doveden po stranačkoj liniji, Gašić kaže da "kompetencije proizilaze iz velikog rada u prethodnim godinama".

– Ti napadi su neprekidni i to od onih koji su isto činili. Kažu, dolazi partijski čovek, pa zar nisu to isto radili, pa je posle Saša Vukadinović otišao kod Pajtića u kampanju. Što se nas tiče, rezultati iza nas u ministarstvu odbrane, još od 2012. godine kada je ministar bio Vučić su jako dobri i prepoznatljivi, a zatekli smo zapuštenu vojsku u katastrofalnom stanju. Iz tog velikog rada dolazi kompetentnost – rekao je Gašić.

Kako kaže, veliko poverenje Aleksandra Vučića stekao je tokom "dugogodišnje saradnje":

– Prvo u stranačkim odnosima, a posle i kao ministar odbrane u saradnji sa svojim šefom, Vučićem kao premijerom. Zajedno smo prošli kroz teške poplave, pa kroz teške reforme Vojske Srbije koja je bila zapuštena. Kroz sve to smo prošli i došli do toga da imam veliko poverenje kod Vučića.

Gašić kaže da je "rano govoriti o otvaranju dosijea" i da za to nije dovoljna odluka samo direktora BIA, već je potreban širi politički konsenzus, uključujući i predsednika i premijera.

Novi šef BIA je na pitanje o situaciji na Kosovu i Makedoniji rekao i da je za njega i službu "interesantna svaka situacija koja može da ugrozi bezbednost u Srbiji".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter