Izvor:
24.05.2017 u 14:46
0

Skandal: ALBANCI DANAS SLAVE TERORISTU „KAPETANA LEŠIJA“ (video)

Albanci sa juga Srbije ponovo provociraju! Bujanovcu danas slavi dan posvećen njihovom "junaku", teroristi Kapetanu Lešiju,bivšem vođi OVPBM koji je ubijao srpske civlie i vojnike. Prema predviđenom programu, obeleževanje godišnjice smrti Kapetana Lešija, to jest, Ridvana Ćazimija kako mu je bilo pravo ime, počinje književnim časom u bujanovačkom Domu kulture, a proslava će trajati dva dana!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/kapetan%20lesi2.JPG?m=1495611635

Lešiju u čast, odigriće se fudbalska utakmice između Trnovca i Kike, marš do Guri Gata, mesta Lešijeve pogibije, poseta muzeju posvećenog Lešiju, održavanje festivala folklora na bujanovačkom gradskom trgu i polaganje venaca na grob Ridvana Ćazimija u Velikom Trnovcu!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/kapetan%20lesi.jpg?m=1495611646

Ćazimi, koji je sam sebi dao nadimak Kapetan Leši, posle pogibije kod Albanaca stekao kultni status, kao ni jedan pripadnik OVPMB.

Inače, na ulazu u Veliki Trnovac Albanci su mu podigli monumentalni spomenik 2002. godine, a u njegovu čast se svake godine održava četvorodnevna manifestacija Dani komandanta Lešija. Dobio je i svoj muzej koji je otvoren 26. novembra 2012. godine u Velikom Trnovcu. Podigli su ga lokalni Albanci uz pomoć albanske dijaspore. U njemu su izložene lične stvari kapetana Lešija – fotografije, uniforma, oružje kao i džip u kome je ubijen.

Inače, Leši je učestvovao je u borbama na području Hrvatske i BiH ratujući protiv Srba, a borio se i u redovima Oslobodilačke vojske Kosova, gde je bio pod komandom Adema Jašarija, čiju je sliku držao u svom štabu u Končulju. Uz Šefketa Muslijua, Muhameda Džemajlija i Mustafu Šaćirija komandovao je OVPMB 1999-2001. godine, učestvovao u mnogim terorističkim napadima i bio šef pregovaračke delegacije OVPMB u svim razgovorima. Među teroristima je bio poznat kao kapetan Leši. Bio je zadužen za sektor Centar OVPMB koji je obuhvatao sela Breznicu, Mali i Veliki Trnovac, Dobrosin, Končulj i Lučane (zona oko regionalnog puta Bujanovac – Gnjilane). Komanda njegovog sektora je bila u selu Veliki Trnovac. Komandovao je grupom od 600 do 700 terorista (112. brigada) koja je izvršila najviše terorističkih napada tokom sukoba na jugu Srbije. Pred kraj sukoba najavio je da će poslednji predati oružje, ali da će ga ipak predati. Tada je upozorio i da će OVPMB žestoko odgovoriti na svaku provokaciju od strane srpskih snaga prilikom ulaska u Kopnenu zonu bezbednosti.

Happytv.rs

foto: Bujanovacke.co.rs/ printscreen Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter