Izvor:
24.05.2017 u 17:01
0

Vučić i Trampov saradnik za Balkan: „OČUVANJE MIRA NA BALKANU JE NAJVIŠI POLITIČKI CILJ“!

Premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Brajanom Jiom u utorak. Vučić je ocenio razgovor kao veoma uspešan, a odnos sa Ameirkom kao iskren i otvoren.

Ji je izjavio da Amerika ostaje prvirvžena podršsci Srbije da sprovede reforme u cilju članstva u EU.

– Čestitao sam predsedniku Vlade na izboru za predsednika Srbije, jer sada ima još jači mandat da nastavi rad na evropskim integracijama Srbije i preduzme reforme neophodne u tom cilju – rekao je Ji.

Vučić i Ji su se salgasili da su SAD i Srbijaq saglasne da je očivanje mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana najviši politički i ne smao politički cilj.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/haradinaj.jpg?m=1493301042

Vučić je izjavio da je obavestio Jia o brizi Srbije u pogledu mogućnosti izbora Ramuša Haradinaja za premijera Kosova.

Poseta Hoja Brajana Jia će istaći snažno partnerstvo SAD i Srbije i omogućiće razgovore o nizu bilateralnih i regionalnih pitanja od značaja za obe strane, potvrđenio je agenciji Beta u ambasadi SAD.

Hojt Brajan Li, zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Balkan, tokom maja je već bio u Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter