Izvor:
24.05.2017 u 19:01
0

AKO GA VIDITE, ODMAH ZOVITE POLICIJU: Interpol juri ovog momka iz Bosne!

Interpol je raspisao poternicu za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine koji se tereti za učešće u terorističkim organizacijama a reč je o 18-godišnjaku po imenu Hamza Labidi, objavili su u sredu lokalni mediji.

Labidijevo ime nalazi se na Interpolovoj "crvenoj" poternici a tamo je uvršten na zahtev bosanskohercegovačkog pravosuđa.

Kako stoji na stranici svetske policijske organizacije Labidija se traži zbog kaznenog dela "formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim postrojbama".

Uz to su uz fotografiju objavljeni samo najosnovniji podaci poput onoga da je rođen 12. septembra 1998. u Zavidovićima u središnjoj Bosni.

"Dnevni avaz" prenosi kako sigurnosne agencije u BiH imaju informaciju da je ovaj tinejdžer dospeo do sirijskog ratišta.

Labidijev otac navodno je osoba arapskog porekla.

U decembru 2016. godine na zahtev pravosudnih tela BiH Interpol je rapisao crvene poternice zbog terorizma i za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice a mesec dana pre toga za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom.

Interpol zbog terorizma traga i za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Jasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

Izvor: Jutarnji.h/Avaz.ba

Foto: Interpol

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter