Izvor:
26.05.2017 u 19:07
0

VUČIĆ SE SASTAO AMBASADOROM EU: Srbija neće menjati svoje prioritete i ciljeve!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izabrani predsednik Srbije razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom, kojima je rekao da Srbija neće menjati prioritete i ciljeve tokom njegovog predsedničkog mandata.

Vučić je rekao da će kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja.

"Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao i na temama od strateškog značaja za zemlji, kao što su dijalog sa predstavnicima političkih stranaka u zemlji, koje su zainteresovane za dijalog, u cilju stvaranja bolje atmosfere" rekao je Vučić, na interesovanje ambasadora o njegovim budućim planovima i prioritetima.

Na sastanku je bilo reči o preporukama EU u procesu evropskih integracija, zastoju u pregovorima sa Prištinom i problemima sa formiranjem Zajednice srpskih opština kao i o izveštaju o poglavljima 23 i 24, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Otpravnik poslova delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija a ambasadori su istakli da je mesto Srbije u Evropi i pozvali budućeg predsednika da iskoristi predsednički mandat da u toj evropskoj kući stvori što bolje uslove Srbiju.

"Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije", istakao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa EU, kao i povećanjem investicija iz EU. On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije

Vučić je, kako se navodi, obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana. Sastanku su prisustvovali i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Tanjug
Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter