Izvor:
01.06.2017 u 22:07
0

Zaharova: Crnogorci, pitajte konzulat o odbijanju viza!

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da bi građani Crne Gore, koji žele da uđu u Rusiju, trebalo da se obrate konzularnim predstavništvima za dobijanje vize.

To je, kako je rekla, jedini način da se dobiju prave informacije da li će im biti dozvoljeno da uđu u Rusiju ili ne.

"Kada se radi o Crnoj Gori, mnogo toga je rečeno o tom pitanju, a pojavile su se i informacije kome je zabranjen ulazak u Rusiju. Oni koji žele da putuju u Rusiju u obavezi su da se ponašaju u skladu sa zakonom i obrate ruskoj diplomatskoj misiji, odnosno konzulatima sa zahtevom. Tokom vizne procedure, pojasniće se da li mogu da uđu ili ne", rekla je Zaharova, prenosi Tas s.

Prema njenim rečima, curenje informacija, spekulacije i saopštenja ništa ne znače, jer bi građani trebalo da se obrate konzulatu za odobravanje ulaska.

Nova varničenja na relaciji Moskva – Podgorica javila su se nakon što je iz Rusije deportovan poslanik vladajuće DPS Modrag Vuković.

Nakon toga, podgorička Pobjeda je najpre objavila da se na "crnoj listi" nepoželjnih za ulazak u Rusiju, između ostalih, nalaze lider DPS Milo Ðukanović, predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsednik parlamenta Ivan Brajović.

Ranije danas Pobjeda je objavila i "crnu listu" na kojoj su imena nepoželjnih u Crnoj Gori, a među njima Rogozin, Kadirov, Malofejev…

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter