Izvor:
03.06.2017 u 14:44
0

PUTIN: ZAPAD RUSE KRIVI ZA SVE, KAO NEKADA JEVREJE!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u Sankt Peterburgu da svaljivanje krivice na Ruse podseća na odnos prema Jevrejima.

Istakao je i da nema nikakvog tajnog sporazuma između ruskog ambasadora u SAD Sergeja Kisljaka i Trampove administracije.

– Moj odgovor je – ne! Tu nisu ni počeli pregovori… Iznenađen sam žamorom koji okružuje rad ruskog diplomate. To je antimoskovsko bunilo. Nije ni jasno odakle ljudi šire takve informacije… Dobro, ambasador se sretne sa nekim… Šta drugo? To je njegov posao, za to je plaćen, on se sreće sa ljudima, razgovara o tekućim problemima, pravi dogovore. Šta treba da radi? Da bude na nekim mestima da bi potom bio otpušten? – upitao je Putin.

Ruski lider je ocenio da je panika koja nastaje zbog Trampovih odluka izašla van realnih okvira.

– Usput, trebalo bi da budemo zahvalni predsedniku Trampu. Čuo sam da je padao sneg u Moskvi danas, a ovde pada kiša i užasno je hladno. Sada možemo da bacimo krivicu za njega i na američki imperijalizam, ali to nećemo da uradimo – naveo je Putin.

Potom se osvrnuo i na odnos zapadnih medija prema ruskoj politici.

– Pogledajte vaše kolege, pogledajte šta rade ovde… Njih zanima naša domaća politika, oni nam sede nad glavama, vise sa svojih stopala i žvaću žvake, zabavljaju se. To je sistematski, to je nepristojno i to je neceremonijalno mešanje u našu domaću politiku koje traje godinama, takođe i na diplomatskom nivou – poručio je Putin dopisnici američkog NBC.

Predsednik Rusije je prokomentarisao i stanje u Siriji.

– Pojedine snage u toj zemlji koriste se spolja kako bi se srušio Bašar el Asad. Znate ono, koristite ih danas i nikada ne znate šta će se dogoditi sutra. Al Kaida je kreirana kako bi se borila protiv Sovjetskog Saveza u Avganistanu, a onda je Al Kaida udarila na Ameriku 11. septembra. Možda je Asad činio greške, ali grupe koje se bore protiv njega nisu anđeli – zaključio je Putin.

Izvor: B92.net

Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter