Izvor:
04.06.2017 u 01:02
0

Štajnmajer pozvao Vučića da poseti Nemačku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Savezne Republike Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, koji ga je pozvao da poseti Nemačku.

Vučić je sa Štajnmajerom razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić zahvalio je Štajnmajeru na interesovanju Nemačke za balkanske probleme, kao i na velikom učešću nemačkih investitora u Srbiji.

On je obavestio predsednika Štajnmajera o ekonomskim reformama, koje je srpska Vlada sprovela, kao i o planovima za razvoj privrede.

"Srbija je stabilna zemlja sa obrazovanom i sposobnom radnom snagom. To je jedan od razloga što strani investitori dolaze u našu zemlju," istakao je Vučić.

Predsednik Nemačke čestitao je Vučiću stupanje na dužnost predsednika Republike Srbije i uputio poziv srpskom kolegi da poseti Nemačku.

On je naglasio da su nemački investitori pouzdani, ali oprezni.

"Nemački privrednici žele da investiraju u zemlje u kojima je situacija stabilna“, dodao je Štajnmajer.

Predsednici Vučić i Štajnmajer sastali su se danas na Brdu kod Kranja nakon plenarne sednice lidera u procesu Brdo-Brioni.

tanjug.rs
Foto: wikipedia, Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter