Izvor:
04.06.2017 u 17:09
0

ANA BRNABIĆ: SPC NEMA NIŠTA PROTIV MOG IMENOVANJA ZA PREMIJERA!

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je danas da će naslednik Aleksandra Vučić na mestu predsednika Vlade morati da održi timski duh i visoke standarde koje je postavio njegov prethodnik.

Ona je za dnevni list Alo kazala da će Vučićev naslednik morati da se suoči sa teškim napadima, odnosno predubeđenjima da će biti novi Mirko Cvetković i sa sumnjičenjem da je čovek Zapada ili Istoka.

– Ključno je da Vlada bude jedinstvena i da ostane tim – kazala je ona i dodala da je njoj važno da Vladu vodi ideja opšteg dobra i što bržeg napretka Srbije.

Prema njenim rečima, potrebno je da novi premijer, ma ko to bio, nametne svima osećaj da je Vlada tim i da radi zajedno u opštem interesu.

– Vučić je bio autoritet, stvarao je taj tim i svakako će jedan od najvećih izazova za novog premijera biti da kaže – ja nisam Aleksandar Vučić, ali Vlada mora da nastavi da radi kao tim. Trebaće tu puno hrabrosti i odvažnosti – kazala je ona.

Brnabić je naglasila i da joj je bilo veoma drago i da ju je pozitivno iznenadila izjava vladike Porfirija da SPC zaista nema ništa protiv njenog imenovanja za premijera.

Ona je kazala da ima duboko poštovanje prema SPC i da misli da svako ko državu doživljava ozbiljno zbog tradicije zemlje mora da ima poštovanje prema Crkvi, jer je ona je odigrala značajnu ulogu u istoriji naše zemlje i ima toliko puno ljudi koji veruju,

– Jednostavno, za sve to morate imati poštovanja. Razgovarala sam i sa patrijarhom Irinejom i sa njegovim šefom kabineta i verujte da sam veoma prijatno iznenađena. To mi je još jedan dokaz da u Srbiji nema tako velikih podela. Ima nedostatka komunikacije i dijaloga, ali u važnim stvarima možemo da se ujedinimo – kazala je Brnabić.

Izvor: Tanjug
Foto: novaekonomija.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter