Izvor:
07.06.2016 u 20:46
0

DAČIĆ NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM: Nismo pričali o kadrovima,OTKRIO SAM SVOJU ŽELJU!

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas nakon razgovora sa kandidatom za predsednika vlade Aleksandrom Vučićem da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja sa naprednjacima.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se na sastanku razgovaralo o konturama programa buduće vlade, ali ne i o kadrovima i resorima.

On je rekao da se na sastanku našalio i da je mandataru rekao da je danas crkveni praznik (Treće obretenje glave svetog Jovana Krstitelja), poznat po tome što se u ponoć zamišljaju želje čije se ostvarenje želi. Rekao mu je da je njegova prva želja da Srbija uđe u EU 2020. godine, da mu je druga vezana za porodicu, a treća da se nastavi saradnja SPS-JS i SNS.

"Premijer se nasmejao, a videćemo kako dalje", rekao je Dačić, dodajući da je Vučić njemu i lideru JS Draganu Markoviću Palmi detaljnije izneo osnovne konture programa buduće vlade.

Razgovori sa SNS će, kako je dodao, ako Vučić smatra da saradnja treba da bude nastavljena, biti nastavljeni. "Mi smo spremni da je nastavimo, jer smatramo da je to u najboljem interesu Srbije, spremni smo za to", rekao je Dačić.

Dodao je da sve to podrazumeva međusobno poštovanje podršku i funkcionisanje kao jedan tim.

"Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji. Ja sam ponovio stav naše koalicije da smo mi razmtrali na našim stranačkim organima osnove programa buduće vlade, da smo to podržali i da ćemo dati i svoje predloge o temama koje se tiču profila naših stranaka koje su levičaraske, a to su pitanja socijalne pravde, evropskih standarda...", rekao je Dačić.

On je rekao i da je u prethodne četiri godine urađeno mnogo toga, da se Srbije 2012. i 2016. godine ne mogu porediti, da je ostvaren istorijski korak napred u gotovo svim oblastima.

Istakao je da su ostvareni veliki rezultati u političkim odnosima, međunarodnom položaju, regionalnom miru i stabilnosti, ekonomskim reformama, te da se može reći da se Srbija, u odnosu na 2012. godinu, sada nalazi "iznad vode".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/InSerbia News


PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter