Izvor:
06.06.2017 u 22:38
0

Han kritikovao Albance: PRIŠTINA DA POTVRDI POSVEĆENOST DIJALOGU!

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je uoči sutrašnje posete Srbiji da je napredak u dijalogu Beograda i Prištine preduslov za perspektivu ulaska u EU i izrazio očekivanje da će Priština potvrditi posvećenost tom procesu.

Han je na sastanku posvećenom analizi stanja na Zapadnom Balkanu ponovio stav da dijalog nema alternativu.

”Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već je izjavio da je posvećen dijalogu. Očekujem da to isto dođe i od kosovskih vlasti”, izjavio je Han.

On kaže da će politički lideri na Kosovu, ukoliko su ozbiljni kada je reč o evropskoj prespektivi, morati da prihvate rezulate izbora, brzo formiraju vlast i nastave posao u pravcu ispunjavanja uslova neophodnih za evropsku budućnosti Kosova.

”To uključuje i dijalog koji vodi ka konkretnim rezultatima, a tu je bilo nekih nedostataka u prošlosti”, naglasio je Han.

On je ocenio da je tokom dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvim bivše visoke predstavnice EU Ketrin Ešton dogovoreno mnogo toga, ali i da mnogi sporazumi nisu primenjeni.

”Napredak u dijalogu je preduslov je za EU perspektivu Ne vidimo alternativu tome niti tražimo alternativu," rekao je Han, napominjući da je za obe strane važno da imaju uspešan dijalog.

Komesar za proširenje kaže i da EU očekuje da se na Kosovu posle izbora zakazanih za 11. jun fromira proevropska vlast koja će biti prihvatljiv sagovornik međunarodnij zajednici.

tanjug.rs
Foto: twitter/JHahnEU

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter