Izvor:
12.06.2017 u 04:12
0

Ne da premijersko mesto: Tereza Mej ostaje na vlasti!

Britanska premijerka Tereza Mej tvrdi da ostaje na vlasti uprkos pozivima da podnese ostavku nakon loših rezultata njene Konzervativne stranke na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

Konzervativci su u četvrtak osvojili najviše mesta u parlamentu ali su izgubili većinu i moraće da se oslone na manju partiju kako bi formirali vladu.

"Rekla sam tokom predizborne kampanje da ukoliko budem izabrana nameravam da služim pun mandat", rekla je Mej, koja je danas završila imenovanje ministra u novoj vladi zadržavši većinu ministara na svojim pozicijama, preneo je AP.

Mej je dodala da izbor ministara odražava "bogatstvo talenta i iskustva" u Konzervativnoj stranci.

Ona je najavila da je spremna da se baci na posao, uključujući odlazak u Francusku kako bi se u utorak srela sa francuskim Emanuelom Makronom, preneo je Rojters.

Konzervativci Tereze Mej osvojili su 318 poslaničkih mesta na izborima u četvrtak.

U britanskom parlamentu ima 650 mesta, te da bi mogla da forimira vladu, Mejovoj je neophodna pomoć 10 severnoirskih poslanika iz Demokratske partije unionista, sa kojima će imati svega dva glasa više od neophodnog broja.

tanjug.rs
Foto: Twitter/KSGGeog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter