Izvor:
12.06.2017 u 14:56
0

AMERIČKA VOJSKA STILGA NA JUG SRBIJE: Danas počinje vežba „Platinasti vuk 17“

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vojnici%201.JPG?m=1497254023

Vojna vežba "Platinasti vuk 17" u kojoj, pored srpskih vojnika, učestvuju i pripadnici Nacionalne garde Ohaja, počinje danas na jugu Srbije.

Vežba se održava u bazi "Jug" od 12. do 23. juna i to je jedna od 130 aktivnosti čija je realizacija planirana ove godine, na osnovu Plana bilateralne vojne saradnje sa SAD, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U vežbi učestvuju i vojnici iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Slovenije, Velike Britanije i Crne Gore. Rukovodstvo vežbe sastavljeno je od predstavnika partnerskih zemalja učesnica.

Najveći kontingent stranih oružanih snaga koji će učestvovati na vojnoj vežbi "Platinasti vuk 17" – 80 pripadnika Nacionalne garde Ohaja iz SAD – doputovao je u nedelju iz SAD, a na beogradskom aerodromu dočekali su ih ministar odbrane Zoran Ðorđević i ambasador SAD Kajl Skot.

Jedinice će se uvežbavati u upotrebi nesmrtonosnog oružja, procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u multinacionalnom okruženju, a jedan od ciljeva vežbe je i razmena iskustava jedinica u dosadašnjem angažovanju u mirovnim operacijama.

Ðorđević je rekao da je to veoma bitna vojna vežba za Srbiju, jer će doprineti jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije, te da će naši vojnici imati šta da nauče od pripadnika Nacionalne garde Ohaja, a takođe će i Vojska Srbije imati šta da podeli sa njima.

Ambasador Skot smatra da će vežba biti odlična prilika za sve da uvide kako da zajedno reaguju i sarađuju, kao i da je dobra za saradnju u regionu, te da je dolazak grupe pripadnika iz Nacionalne garde Ohajo još jedan pokazatelj partnerstva, prijateljstva i vojne saradnje sa Vojskom Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter