Izvor:
12.06.2017 u 22:28
0

Neredi u Moskvi: Uhapšen lider opozicije Aleksej Navaljni! (VIDEO)

Najpoznatiji ruski opozicionar Aleksej Navaljni uhapšen je u Moskvi. Protesti protiv korupcije u više gradova Rusije. Ima uhapšenih.

Kako prenose agencije, Navaljni je uhapšen neposredno pred početak protesta koji je želeo da održi u Tverskoj ulici, pored Kremlja i ruske Dume, za šta nije imao odobrenje moskovskih vlasti. On je priveden ispred ulaza u zgradu u kojoj živi. Mediji prenose da je oko 400 osoba uhapšeno.

Navaljni je imao dozvolu da održi opozicioni skup,u drugoj ulici – Šaharovoj, ali je odlučio da svoje pristalice pozove u šetnju Tverskom ulicom koja vodi do Kremlja i ruske Dume.

Takvu odluku obrazložio je time što niko iz Moskve nije hteo da mu iznajmi opremu za održavanje mitinga, odnosno jer je svima tako bilo naređeno.

Zbog toga je pozvao pristalice da promene adresu okupljanja i da dođu u Tversku ulicu, za koju nije imao odobrenje moskovskih vlasti. To je, međutim, u Moskvi strogo kažnjivo i novčano i kaznom zatvora, tako da je Navaljni uhapšen, ponovo.

Protest je, uprkos hapšenju Navaljnog, održan i to na "novoj" lokaciji, odnosno na uglu Tverske ulice i bulevara, a okupilo se više desetina hiljada Moskovljana.

b92.net
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter