Izvor:
13.06.2017 u 02:51
0

SLAVKO SIMIĆ: Sprečićemo promenu ustava i promenu granica!

Prema podacima Srpske liste sa skoro 100 odsto obrađenih biračkih mesta, Srpska lista osvojila je 40.886 glasova.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je ova stranka na vanrednim kosovskim izborima u nedelju ostvarila glavni politički cilj i da su, prema najnovijim podacima, osvojili 9 od 10 mesta rezervisanih za Srbe.

Simić je rekao da je Srpska lista sa više od 40.000 glasova zabeležila rekord u broju osvojenih glasova za srpsku partiju na KiM i da će u budućem sazivu kosovskog parlamenta imati dovoljno poslanika da spreče promenu ustava, promenu granica naše zemlje i da se suprotstave formiranju takozvane kosovske vojske.

– Uprkos nemogućim uslovima, tome što je za druge liste radio celokupan albanski establišment i gotovo celokupna međunarodna zajednica, sa ogromnim finansijskim, političkim i medijskim resursima, povećali smo broj glasova za više hiljada – rekao je on.

Prema podacima Srpske liste sa skoro 100 odsto obrađenih biračkih mesta Srpska lista je osvojila 40.886 glasova.

Progresivno demokratska stranka je osvojila 1.408, Samostalna liberalna stranka 3.113 i Partija kosovskih Srba 1.941 glas.

-To znači da će poslanički klub Srpske liste, po ovim brojevima, zajedno sa predstavnikom Goranaca, verovatno imati 10 poslanika, što je za jednog poslanika više nego u prethodnom sazivu – naglasio je predsednik Srpske liste.

On je naveo da je pod znakom pitanja samo da li će poslanički klub brojati devet ili deset poslanika obzirom da se očekuje brojanje i tzv. uslovnih glasova gde, kako je rekao, ocekuje dodatni rast broja glasova.

Simić nije isključio da zbog, kako je naveo, malih brojeva glasova koji su potrebni zbog specifičnog sistema koji favorizuje manje liste, još jedna od lista dobije mandat.

– U ime Srpske liste želim još jednom da se zahvalim građanima. Ubedljivom pobedom Srpska lista postala je opunomoćeni predstavnik srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, gde ćemo se boriti da poverenje i očekivanja građana i naše države Srbije ostvarimo – zaključio je Simić.

Telegraf
Foto: Media centar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter