Izvor:
13.06.2017 u 18:39
0

Haradinaj neće za isti sto sa Srbima: Dijalog sa Beogradom moguć tek kad prizna Kosovo!

Bivši lider OVK i kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da će dijalog sa Beogradom biti nastavljen samo pod uslovom da Beograd prizna nezavisnost Kosova, prenosi albanska televizija Top čenel (Top Channel).

Haradinaj je to rekao u odgovoru na pitanje šta će biti njegov plan kad je reč o dijalogu sa Beogradom, jednim od izazov za novu kosovsku vladu posle vanrednih parlamentarnih izbora, u slučaju da on uspe da obezbedi većinu koja mu je potrebna da bi oformio svoj kabinet.

On je naveo da je dosadašnji okvir dijaloga Beograda i Prištine bio pogrešan jer su, kaže, teme razgovora bila kosovska unutrašnja pitanja.

"Ja sam zainteresovan za dijalog sa Srbijom, ali radi međusobnog priznanja. Mi ne prihvatamo razgovore o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne preispita svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom o kosovskim internim pitanjima", kaže on.

Haradinaj tvrdi da je Kosovo "nezavisna zemlja koja ima ustav".

tanjug.rs
Foto: youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter