Izvor:
16.06.2017 u 01:53
0

Dačić o izboru Ane Brnabić za prvog čoveka Vlade: Premijer sam bio,cilj je veće učešće SPS-a u vlasti!

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je izjavio je, povodom izbora Ane Brnabić za mandatara, da poštuje predlog predsednika Srbije, ali da očekuje veće učešće SPS-a u vlasti.

“Znate da sam bio premijer i da to nije ostvarenje nekih mojih ličnih ambicija. Uvek sam govorio da nam je cilj veće učešće, značajnije učešće moje partije i partije gospodina Dragana Markovića u vlasti u Srbiji i perspektiva naše dugoročne saradnje sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem”, izjavio je Dačić na tradicionalnom 11. Junskom susretu Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Kako kaže, veće učešće znači da SPS dobije neko ministarsko mesto više. “Nije važna moja funkcija, već uticaj cele naše partije i koalicije”, kazao je Dačić.

Kako je dodao, SPS i koalicioni partner Jedinstvena Srbija nikada nisu postavljali kao neki svoj cilj ili uslov za podršku Aleksandru Vučiću za predsedničke izbore mesto premijera.

“Znate da sam bio premijer, to nije ostvarenje nekih mojih ličnih ambicija”, rekao je Dačić novinarima. U narednih nekoliko dana će, kako je dodao, biti održana sednica SPS-a.

“Glasaćemo za Vladu Srbije, a očekujemo da nastavi sa politikom koja je do sada vođena. Cilj nam je politička stabilnost I nastavak reformi. Moj cilj je bio da nastavim da se bavim spoljnom politikom”, istakao je Dačić.

Tanjug
Foto:Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter