Izvor:
17.06.2017 u 15:34
0

Stefanović: Ovlastili smo Vučića da predloži Brnabić!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović kaže da podržava odluku Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude mandatar, veruje da će ona nastaviti dosadašnji kurs vlade i uveren je da Srbiju očekuju bolja vremena.

Gostujući na TV Pink, Stefanović je rekao da mu se nekada ne sviđa kada neki ljudi iz SNS zaboravljaju da je Predsedništvo te partije ovlastilo Vučića da predloži Anu Brnabić za mandatara.

– To je i naša odluka – rekao je Stefanović, navodeći da najveći deo partije, 95 odsto, razume da je ta odluka dobra i podržava je, dok, kako kaže, ima nekih koji su možda "videli neke druge kombinatorike".

– Pustite vi Vučića da radi svoj posao. Ako smo mu verovali u teškim vremenima i pokazalo se da je to bilo uspešno, verovaćemo i dalje, i suguran sam da će se nastaviti dobri rezultati. Uveren sam da Srbija može da očekuje mnogo bolja vremena – dodao je ministar.

On je istakao da je Aleksandar Vučić doneo teške odluke u prethodnom periodu, neki su, kaže, sumnjali u njih, ali su one imale za rezultat da Srbija postane ekonomski stabilnija i bezbednija.

– Bile su u vladi mnoge teške odluke, ali te mere su kasnije ozdravile privredu da danas možemo da povećavamo plate i penzije. Danas imamo novac da uložimo, kada je reč o MUP-u, obnovili smo oklopna vozila, kupili smo nove uniforme, pa ćemo imati prilike da ove godine povećamo plate policajcima – rekao je on.

Navodeći da je vlada Aleksnadra Vučića napravila dobre rezultate, omogućila da se otvori 130.000 radnih mesta, Stefanović je rekao i da Brnabić razume da to treba nastaviti, te da postoji ozbiljna posvećenost i volja da Srbija ide napred.

– Ne da idu napred tajkuni i kriminalci, već da Srbija ide napred, a građani će to itekako osetiti – rekao je Stefanović.

Kaže da je u prethodnom periodu svodečio da je Brnabić posvećena i da joj nije bilo teško ništa, ni da radi subotom i nedeljom, da se bori za svaki projekat i bude deo tima.

Ona, kaže Stefanović, zna koliko je važno da se završi ceo ekonomski proces koji je započet, kao i koliko su važni pregovori sa MMF-om.

Ministar veruje da će predsednica parlamenta Maja Gojković sledeće nedelje zakazati sednicu na kojoj će Brnabić predstaviti ekspoze, a na pitanje da li očekuje da će i dalje biti ministar, Stefanović kaže:

– Ako me predlože – ja sam sto puta rekao i zaista to mislim, nisam rođen u fotelji. Kad državi budem trebao biću tu da pomognem i da služim svom narodu, kad ne budem, neću sigurno kukati za tim i radiću nešto drugo – rekao je ministar.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter