parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Dodik najavljuje: Naredna godina biće ključna za Republiku Srpsku!

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da će 2018. godina biti ključna godina za Republiku Srpsku u svakom smislu i da očekuje veliku pobedu na izborima zajedno s dosadašnjim koalicionim partnerima.

- Verujem da ćemo zajedno nastaviti i 2018. godine ostvariti veliku pobedu. Moramo kreirati politike koje će biti korisne za sve u Republici Srpskoj, čije očuvanje nam mora biti jedini prioritet i cilj - rekao je Dodik u svom obraćanju na Izbornoj skupštini Demokratskog narodnog saveza (DNS), koalicionog partnera njegovog SNSD-a.

Dodik je ocenio da RS "zaslužuje stabilnu politiku i vođstvo", što se do sada, kako je naglasio, ogledalo u koaliciji SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije (SP).

- Zajedno smo rasli i realizovali mnoge značajne projekte. Postoje oni koji žele da to minimiziraju, ali naši uspesi na izborima dovoljno govore o svemu - rekao je Dodik.

Na Izbornoj skupštini DNS-a jedini kandidat za predsednika stranke je njen dosadašnji lider Marko Pavić, koji je rekao da na izborima 2018. godine očekuje da DNS osvoji 100.000 glasova.

- Takođe, jedan od narednih koraka je da kandidat za predsednika Republike Srpske ili člana Predsednštva BiH bude iz DNS-a. U tome očekujem podršku koalicionih partnera - kazao je Pavić, ali nije želeo da otkrije ko bi mogli biti kandidati njegove stranke za te funkcije.

Potpredsednik SP-a Živko Marjanac rekao je da je cilj njegove partije zajednička pobeda sa SNSD-om i DNS-om na izborima 2018. godine.

informer.rs
Foto: Twitter/ForeignAffairsSerbia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost