Izvor:
19.06.2017 u 00:51
0

ZAEV O NOVOJ MAKEDONSKOJ VLADI: Otvaramo evroatlantsku i ekonomsku perspektivu!

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas, u razgovoru sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom, da je vlada u Skoplju u potpunosti posvećena reformama značajnim za evroatlantske integracije, koje će istovremeno doneti razvoju ekonomije i pravne države, kao i povećanju životnog standarda.

Zaev je rekao da njegova vlada radi na tome da stvori povoljnu poslovnu klimu, koja će podržavati kako strane, tako i domaće kompanije, što će dovesti do novih radnih mesta, većih plata i višeg životnog standarda, prenosi MIA.

Čavušoglu je tom prilikom rekao da postoji interes turskih kompanija da investiraju u Makedoniju, pogotovo nakon napora koje je vlada preduzela na planu ekonomske i političke stabilizacije.

Na sastanku dvojice visokih zvaničnika, glavna tema je bila zajednička posvećenost tradicionalno prijateljskim odnosima Turske i Makedonije i podrške Turske prema evroatlanskim integracijama Makedonije, navodi se u saopštenju makedonske vlade.

Čavušoglu je čestitao Zaevu dolazak na dužnost premijera i rekao da će Turska u potpunosti podržavati vladu Makedonije.

Izvor: Tanjug

Foto: Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter