Izvor:
23.06.2017 u 15:34
0

VUČIĆ: EVROINTEGRACIJE NEĆE POREMETITI ODNOSE SA RUSIJOM!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podvukao je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dimitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i neuvođenje sankcija.

On Je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio Rogozina da prenese pozdrave i čestitke.

"To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Ruske Federacije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit", istakao je predsednik Vučić.

On je dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

Razgovor se, kako je navedeno u saopštenju, odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju.

Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dođe u veoma kratkom roku i predložio je saradnju u vazduhoplovnoj industriji.

Predsednik Vučić je zahvalio na kontiuiranoj i principijelnoj podršci Ruske Federacije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.

Izvor: Tanjug

Foto_ Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter