Izvor:
23.06.2017 u 16:02
0

SELAKOVIĆ O VUČIĆEVOJ INAUGURACIJI: Zvaničnici cene hrabrost da se donesu važne odluke!

Delegacije i dalje pristižu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića, a veliki broj zvaničnika koji će doći u Beograd pokazuju da se Srbiji ukazuje veliko poštovanje, ocenio je generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selakovic.

On je za RTS rekao da je poštovanje ukazano Srbiji zasluženo hrabrom politikom Vučica.

– Građanima Srbije, Republici Srbiji ukazuje se jedno veliko poštovanje. To poštovanje ničim drugim nije zasluženo, nego politikom Aleksandra Vučića i on je glavni uzrok tog poštovanja – kaže Selaković.

Selaković je naveo da su sinoć do 22 sata docekane 24 delegacije, između ostalih mađarski premijer Viktor Orban, savezni kancelar Austrije Kristijan Kern, kao i da čak i predsednik SAD, Donald Tramp šalje delegaciju.

– Oni cene hrabrost da se donesu važne odluke – ukazao je Selaković.

On je naglasio da nije protokol uspostavio vezu sa svim svetskim zvaničnicima koji će prisustvovati inauguraciji i smatra da je od posebne važnosti što će inauguraciji prisustvovati lideri regiona.

Selaković je rekao da premijer Albanije Edi Rama nije mogao da dođe jer mu je poslednji dan kampanje, ali da je poslao poklon predsedniku Vučiću.

– Ko je to u regionu uspeo da okupi sve ove ljude, koje je uspeo Vučić – naglasio je Selaković.

On tvrdi da ovakoj situaciji nije doprinela demagogija, već donošenje teških odluka u pravom trenutku.

Selakovic kaže da je inauguracija i pokazatelj koliko predsednik Vučić ima lične, jake kontakte sa liderima u regionu i svetu.

– Ako pričamo o ugledu zemlje, ugled zemlje je ugled predsednika. Vučić mesec dana posle preuzimanja funkcije može ovoliki broj delegacija da okupi i to pokazuje koliko je on uvažen i cenjen i pokazuje koliko je Srbija uvažena i cenjena – zaključuje Selaković.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/SR rad

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter