Izvor:
23.06.2017 u 22:10
0

SASTALI SE VUČIĆ I KOLINDA: Evo šta je konkretno dogovoreno!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sastali su se danas u Beogradu, gde su, u četiri oka, razgovarali o bilateralnim odnosima, odnosima u regionu i procesu evrointegracija zemalja zapadnog Balkana.

Kako se navodi u saopštenju Generalnog sekretarijata predsednika Republike Grabar Kitarović je pozvala Vučića u zvaničnu posetu Hrvatskoj, što je srpski predsednik prihvatio.

Dogovoren je rad na konkretnim pitanjima, posebno na unapređenju položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.

Vučić istakao je da je Srbija čvrsto opredeljena za relaksiranje odnosa i uspostavljanje dobrosusedske saradnje sa Hrvatskom i konstruktivan dijalog u rešavanju svih otvorenih bilatrealnih pitanja.

On je istakao i da trgovinska razmena između Srbije i Hrvatske kontinuirano raste i, ukoliko se ovaj trend nastavi, ona će uskoro iznositi milijardu evra.

U prva četiri meseca 2017. Hrvatska se nalazila na 13. mestu najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, a na 1. mestu po visini stranih ulaganja u Srbiji, navodi se u saopštenju.
Predsednik je naglasio da su srpski privrednici zainteresovani za veća ulaganja na Hrvatskom tržištu i izrazio nadu da će uskoro biti poboljšani uslovi za njihovo poslovanje u Hrvatskoj.

Tanjug
Foto:Tanjug video-Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter