Izvor:
23.06.2017 u 22:40
0

Vučić sa Ivanićem i Izetbegovićem: U NAREDNOM PERIODU DOGOVORENO INTENZIVIRANJE DIJLOGA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa dvojicom članova Predsedništva BiH sa kojima je razgovarao o odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine, situaciji u regionu i o uzajamnoj podršci u procesu evrointegracija.

Vučić je razgovarao sa predsedavajućim Predsedništva Mladenom Ivanićem i bošnjačkim članom Bakirom Izetbegovićem, a kako je Vučić rekao ranije danas treći član Predsedništva Dragan Čović, koji nije prisustvovao bilateralnom sastanku, večeras će doći na inauguraciju u Palatu Srbija.

Vučić je naglasio da Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu i zahvalio na korektnom odnosu koji Bosna i Hercegovina ima prema Srbiji.

"Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i odredbe Dejtonskog sporazuma i želi aktivnu saradnju kako sa centralnim, tako i sa entitetskim vlastima. Put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa", istakao je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

On je naglasio da očekuje da će u narednom periodu doći do intenziviranja političkog dijaloga na svim nivoima i kao primer dobre saradnje naveo potpisivanje Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić istakao je da Srbija posebnu važnost pridaje razvoju ekonomskih odnosa jer je Bosna i Hercegovina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kao posebno značajnu naveo je saradnju u oblasti infrastrukture kao i modernizaciju i izgradnju putnog pravca Beograd – Sarajevo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter