Izvor:
24.06.2017 u 00:11
0

BRNABIĆ NA INAUGURACIJI: Srbija se etablira kao pravi regionalni centar!

Mandatarka za sastav vlade Ana Brnabić izjavila je, povodom svečanosti povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, da od toga vidi samo pluseve, te dodala da je važno da se Srbija etablira kao pravi regionalni centar Centralne i Jugoistočne Evrope.

Mnogo gostiju iz celog sveta, predstavnika država, ali i predstavnika različitih kompanija i investicionih fondova, koji prisustvuju inauguraciji, pokazatelj su koliko je to za Srbiju važno diplomatski, ali još i više ekonomski, istakla je Brnabić.

"Dobro je što se Srbija otvara i etablira kao pravi regionalni centar, možda ne samo Jugoistočne, već i Centralne i Jugoistiočne Evrope i drago mi je što se nešto ovako dešava. To je i za profit u Srbiji dobro, i od taksi na smeštaj u hotelima, ručkova i večera, putovaja po Srbiji koje delegacije imaju. Vidim samo velike pluseve za Srbiju od svega ovoga i drago mi je što smo počeli da se etabliramo na ovaj način", rekla je Brnabić za RTS.

Ona je dodala da je sa šeikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Bin Zajedom,, koji je došao u Srbiju zajedno sa predstavnicima investicionih fondova, razgovarala o implementaciji velikih projekata u koje su UAE već investirali, o Er Srbiji, saradnji u energetici, Beogradu na vodi…

Kako je rekla, delegacija iz Kanade zainteresovana je za sektor rudarstva, dok se sa gostima iz Kine razgovaralo o saradnji u poljoprivredi, tuzirzmu, građevinarstvu…

Brnabić je istakla da je možda jedan od najvažnijih aspekata, to što su svi predsednici iz regiona danas u Beogradu, što je, kaže, najbolji način da počnemo još jednom da razgovaramo o regionalnoj saradnji i stabilnosti.

Srbija, naznačila je, ima najbolju situaciju u smislu makreoekonomske stabilnosti, jer smo mnogo radili na poboljšanju ekonomske situaicje, ali ako region ne šalje pozitivnu poruku i ako nije stabilan, investitori neće dolaziti.

"Važno je zbog svega da imamo regionalnu stabilnost. Ja se radujem da upoznam kolege iz regiona i da radimo već od sutra na nekim zajedničkim inicijativama", rekla je Brnabić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter