Izvor:
24.06.2017 u 01:04
0

KOLINDA NA INAUGURACIJI: Želim da ovaj dan bude prekretnica u odnosima Srbije i Hrvatske!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras na svečanosti, povodom inauguracije srpskog predsednika Aleksandra Vučića, da je u Beograd došla sa velikom radošću i nadom, kao i da želi da ovaj dan bude prekretnica i novi korak u odnosima Hrvatske i Srbije.

Upitana da li i ona, kao i predsednik Srbije Vučić, očekuje da će odnosi dve države biti normalizovani do kraja ove godine, Kitarović je kazala:

"Smatram da je gospodin Vučić veoma preduzimljiv čovek, a sama sam takođe osoba koja voli da u svom radu ostvaruje rezultate. Iskrenim i otvorenim dijalogom možemo postići puno".

Kitarović je istakla da se ne treba zavaravati, da će na tom putu biti puno prepreka, a možda čak, kako je rekla, i spoticanja, ali da ono što je veoma bitno je da kod Vučića postoji dobra volja, što je i slučaj, kako je rekla, s njene strane.


"Čestitala sam mu i iskreno poželela ostvarivanje napretka u odnosima dve države i dva naroda", navela je Kitarović, koja je tokom rukovanja prilikom dolaska na prijem, Vucićevoj supruzi Tamari uručila poklon upakovan u crvenu kutijicu.

Inače, ovo je prvi boravak Grabar Kitarović u Beogradu. Ranije ona je sa Vučićem, dok je bio premijer, posetila Hrvate u Vojvodini.

Po dolasku u Beograd, Kitarović imala i bilateralni susret sa Vučićem.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter