Izvor:
24.06.2017 u 13:32
0

DAČIĆ: BEZ VELIKIH PROMENA U RADU VLADE!

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ne očekuje velike promene u funkcionisanju vlade nakon što je Aleksandar Vučić izabran za predsednika i smatra da će saradnja vlade i predsednika biti dobra.

– Verovatno sada mnogi očekuju da se govori o nekim tektonskim poremećajima, ali mi se nalazimo u političkoj sferi. Dobro je poznato ko je politički pobednik izbora, to je lista koju je vodio Vučić, koja je u koaliciji sa listom koju sam ja vodio i očigledno je da će se ta politička moć ogledati i u dobroj saradnji predsednika i vlade i u tome ne vidim ništa loše – rekao je Dačić.

– Šta sad neko misli, da će sada eksperti da vode neku samostalnu politiku, a da pri tome apsolutno ne konsulutuju one koji su pobedili na izborima. To ne postoji nigde, pa ne postoji ni u Srbiji, tako da ne očekujem neke velike promene, osim što su se adrese malo promenile – rekao je Dačić za RTS na svečanosti povodom inauguracije predsednika Vučića.

Kako kaže, očekuje više prostora da svako pokaže koliko može da ostvari.

– Ovo je ipak politička liga, poeni se mere po tome koliko će ko glasova dobiti na sledećim izborima – rekao je Dačić.

On je istakao da večerašnja svečanost velika prilika za razgovore i susrete, ali je i odraz međusobnog poštovanja i prijateljstva određenih zemalja koje šalju delegacije na slične skupove.

– Veoma je korisno da je ovoliki broj državnika i poitičara raznih formata, od predsednika, članova kraljevskih porodica, premijera, ministara spoljnih poslova, uglednih ličnosti u našoj zmelji i to je dobra prilika za afirmaciju naše zemlje – rekao je Dačić.

Važno je, dodao je, da se slični skupovi iskoriste za dalju afirmaciju svega što se u Srbiji dešava, onoga što smo postigli i svega što ćemo raditi u narednom periodu.

– Ja sam organizovao i zvaničan ručak za goste na inauguraciji, bila je veoma dobra i srdačna atmosfera i mislim da je ovo pun pogodak i jedan plus za našu zemlji – rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter