Izvor:
24.06.2017 u 16:06
0

VUČIĆ SA IVANOVIM: Dobri odnosi, jačati ekonomsku saradnju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zahvalio makedonskom kolegi Ðorđu Ivanovu što je prisustvom na svečanoj ceremoniji u Beogradu potvrdio dobre odnose dve zemlje i naglasio važnost što češćih susreta na visokom nivou koji doprinose relaksiranju odnosa dva naroda.

Vučić je u razgovoru sa predsednikom Makedonije istakao i da je neophodno jačati i trgovinsku razmenu dve zemlje, kao i ekonomske veze, saradnju u oblasti kulture i sporta, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Teme razgovora Vučića i Ivanova, pored odnosa dve zemlje, bila je i situacija u regionu, kao i evropskem integracije.

Predsednik Ivanov naglasio je da je za Makedoniju Srbija važan trgovinski partner i da bi bilo značajno razmatrati saradnju na energetskom pozvezivanju, ali i unapređenju drumskog i železničkog saobraćaja, koristeći pri tom mogućnosti koje pruža format Kina CIEZ (Kina i zemlje centralne i istočne Evrope).

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, koji je predsedniku Vučiću preneo čestitke premijera Zajeva i makedonske vlade, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter