Izvor:
25.06.2017 u 21:23
0

Kamberi izneo sramotne optužbe: Na jugu Srbije se sprovodi etničko čišćenje nad Albancima!

Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi izneo je tvrdnju da "Srbija diskriminiše Albance u tri opštine na jugu Srbije" i zatražio pomoć kosovskih i albanskih institucija" kako bi se, kako je rekao, "poboljšao njihov položaj".

Kamberi je izjavio za prištinski "Kosova pres" da je "sve manje Albanaca u Medveđi i Bujanovcu", što on naziva "etničkim čišćenjem", prenosi RTK2.

Gradonačelnik Bujanovca ovu pojavu pripisuje poteškoćama sa kojima se, kako kaže, suočavaju Albanci u procesu obrazovanja, kao i lošoj ekonomskoj situaciji, za šta je, prema njegovom mišljenju, odgovorna Srbija.

– Možemo reći da su Albanci iz Preševske doline još uvek diskriminisani. Beograd ne brine o stanovništvu preševske doline. Ovde ne govorim o standardima Evropske Unije, čiji član Srbija želi da postane, već se ne poštuju čak ni neki unutrašnji standardi – tvrdi Kamberi.

On je pozvao vlasti u Prištini i Tirani da izrade "konkretan plan za poboljšanje položaja Albanaca koji žive u opštinama na jugu Srbije".

informer.rs
Foto: Facebook/shaip kamberi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter