Izvor:
26.06.2017 u 03:44
0

Brnabić o premijerskoj funkciji: Nadam se da ću biti izabrana, fokus Vlade će biti na tri stvari!

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbiji koju će predvoditi nastaviti kontinuitet svega onog što je radila prethodna vlada Aleksandra Vučića.

Ona je istakla i da je "100 odsto fokusirana" na izradi ekspozea, da se nada da će biti izabrana u parlamentu i da je pratila rasprava koja se vodila u Skupštini Srbije.

Brnabićeva je rekla da će u ekonomskoj sferi fokus biti na tri stvari – većem rastu bruto društvenog proizvoda, uspešnom završetku sedmog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i poboljšanje pozicije Srbije na dauning listi Svetske banke.

Najavila je i da će u spoljnoj politici "aposloutno nastaviti kontinuitet s Vučićevo vladom", istakavši da je strateški cilj Srbije Evropska unija, uz održavanje tradiconalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Prema njenim rečima, tu je i sve bolja saradnja s Kinom kao i brojnim kineskim investitorima, ali i drugim državama poput SAD, UAE…

Istakla je i da će u politici prema Kosovu i Metohiji nastaviti politiku koju je vodila prethodna vlada.

Najavila je i da će insisitirati na još dva bitna cilja vlade – digitalizaciju i omogućavanje da Srbija postane idealno mesta za filmsku industriju, a zašta ima niz preduslova.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter