Izvor:
06.07.2017 u 17:38
0

Vučić posle sastanka sa Čepurinom: IDEMO PREMA EU I NE REMETIMO ODNOSE SA RUSIJOM!

Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin razgovarali su o konkretnim projektima saradnje dveju zemalja, sa naglaskom da su Srbija i Rusija spremne da održavaju kontinuirni politički dijalog koji doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu dobit.

Sagovornici su konstatovali da dobre političke odnose treba pretvoriti u bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede.

Izraženo je zajedničko mišljenje da ekonomsku saradnju treba ojačati u oblasti poljoprivrede, automobilske i namenske industrije, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Dogovoreno je da se kopredsednici Mešovitog komiteta za saradnju sastanu u septembru u Moskvi, a sastanak Komiteta biće u novembru u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da odnose dveju zemalja karakteriše strateška dubina koja se ne može lako pokvariti.

– Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom. Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj i suverenoj državi, koja se rukovodi svojim interesima i poštuje dugo godina građene prijateljske odnose – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je naglasio da je upravo takav stav doneo zemlji veći ugled i poštovanje u svetu, saopštila je Pres služba Predsednika.

informer.rs
Foto: Twitter/Sputnik Srbija, Twitter/Blok vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter