Izvor:
06.07.2017 u 18:15
0

NOVI ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA I LIČNOSTI? Rodoljub Sabic dostavio premijerki model novog zakona!

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić dostavio je Vladi Srbije, premijerki Ani Brnabić, model novog zakona o zaštiti podataka i ličnosti.

U saopštenju Poverenika se navodi da je potreba donošenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti već dugo vremena evidentna, i bar “na papiru” nesporna, budući da Radna grupa Vlade Srbije formirana s tim zadatkom, postoji još od 2012. godine.

Navodi se da je Poverenik, iako to nije njegova obaveza, pripremio model i stavio ga na raspolaganje vladi, sa željom da doprinese bržem, inače odavno neophodnom uspostavljanju savremenog normativnog okvira, usaglašenog sa standardima koji važe u zemljama Evropske unije.

Dodaje se da je u dvomesečnoj javnoj raspravi, koju je Poverenik povodom modela pomenutog zakona organizovao i sproveo, ostvarena dobra saradnja i razmena mišljenja sa velikim brojem relevantnih subjekata iz civilnog sektora, odnosno struke, a velika grupa nevladinih organizacija je nedavno i formalno uputila vladi inicijativu za brzo donošenje zakona na osnovu modela koji je Poverenik pripremio kao osnov.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter