Izvor:
08.07.2017 u 19:42
0

Postignut istorijski dogovor supersila! TRAMP I PUTIN RAZGOVARALI DVA SATA!

Američki i ruski predsednik Donald Trump i Vladimir Putin održali su u petak, na marginama samita G20 u Hamburgu, svoj prvi sastanak. Iako je sastanak trebao da traje 35 minuta, trajao je više od dva sata.

“Čast je naći se s vama”, rekao je Tramp na početku sastanka, dodajući: Spasibo (Hvala na ruskom)

“Drago mi je da sam vas sreo lično”, dodao je Putin, naglasivši kako se nada da će sastanak doneti rezultate.

Rojters prenosi da Tramp nije odgovorio na novinarsko pitanje o ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD.

AP navodi da je uz Trampa, koji je sedeo ispred američke zastave s prstima postavljanim u obliku izvrnutog trougla, bio državni sekretar SAD Rek Tillerson, dok Putina opisuje kao blago pognutog u stolici, kako je trljao prste dok se Tramp obraćao novinarima. Blizu ruskog predsednika sedeo je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

“Imali smo vrlo dugu raspravu sa američkim predsednikom. Otvorili smo mnoge teme, uključujući UkKako pišu ruski mediji, Tramp odustaje od zahteva da sirijski predsednik Bašar al-Asad mora otići sa svoje pozicije. On je stalno bio kamen spoticanja u odnosima SAD-a i Rusije u Siriji. Osim toga, saglasni su i sa ruskim predlogom o zonama bezbednosti te su se dogovorili o primirju koje počinje u nedelju 9. jula, u 12:00 po lokalnom vremenu.rajinu, Siriju i bilateralne odnose. Razgovarali smo takođe i o borbi protiv terorizma, kao i o bezbednosti na internetu “, rekao je Putin nakon sastanka, prenosi Russia Today.

izvor/global media

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter