Izvor:
08.07.2017 u 20:38
0

ANA BRNABIĆ NALOŽILA: Počinju pregovori na najvišem nivou zbog „Fijata“!

Predstavnici Štrajkačkog odbora se iz nepoznatih razloga nisu pojavili na sastanku sa Anom Brnabić.
Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić trebalo je rano jutros da se sastane sapredsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i štrajkačkim odborom radnika fabrike FIAT u Kragujevcu, kako bi razgovarali o rešenju problema u fabrici u Kragujevcu.

Sastanku je prisustvovao samo Ljubisav Orbović.

Iako su bili pozvani, predstavnici Štrajkačkog odbora se iz nepoznatih razloga nisu pojavili, uprkos tome što su svoj dolazak potvrdili kasno sinoć.

Zbog izuzetne važnosti koju fabrika FIAT u Kragujevcu ima za ekonomiju Srbije, za grad Kragujevac, domaće kompanije koje je angažovao FIAT i za zaposlene radnike i njihove porodice, predsednica Vlade Ana Brnabić naložila je danas da se započne sa pregovorima na najvišem nivou.

To znači da će pregovorima posredovati lično predsednica Vlade i da u njima učestvuju menadžment FIAT-a iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora. Štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima FIAT-a i celoj Srbiji, jer FIAT čini važan deo domaće ekonomije.

Današnji razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane.

Telegraf
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter